1.5.2013

Vapputunnelmia

Sydämeni suorastaan pakahtuu tällä hetkellä kiitollisuudesta, jota tunnen elämääni kohtaan tällä hetkellä. Tämän vuoden vappu oli kyllä niin erilainen, mutta samalla mieleenpainuvin, antoisin ja mielenkiintoisin. Mainittakoon, että vappuuni ei kuulunut siis lainkaan alkoholia, serpentiiniä, ilmapalloja, munkkeja tai mitään muutakaan perinteistä!

Vietin vappuaaton klo. 21 eteenpäin joogakoulu Shantissa Runeberginkadulla, jossa syötiin, laulettiin matroja sekä tanssittiin isolla porukalla. Eräs paikalla ollut mies oli laskenut, että parhaimmillaan Shantissa oli n. 80 henkilöä. Onneksi tilat ovat sen verran isot, että hyvin sinne mahtui ja ruokaakin jäi yli. Tapahtuman järjesti joogaopettaja Taavi Kassila. Ilta venyi Shantissa yli puolen yön, jonka jälkeen lähdin junalle, joka olikin täynnä erittäin sekavaa porukkaa. Energiaherkkänä ihmisenä saan toisinaan paniikkikohtausmaisia tuntemuksia, jos ympärilläni on levoton energia, näin kävi myös eilen. Silloin ei auta muuta kuin pyytää suojausta tai hokea mantraa mielessä.

Tanssin huumaa Shantissa

Vappupäivän aamuni alkoi Tiibetiläisillä riiteillä ja venyttelyllä. Loppupäivä sujui aivan erilaisissa merkeissä kuin koskaan aiemmin. 

 Venyttelyä

Aamulla minua ahdisti jo ajatuskin Kaivariin menosta, joten olin iloinen, kun suunnitelmat muuttuivat äkkiseltään ja päädyin kävelylenkille Taavin kanssa. Juteltiin syvällisiä ja naurettiin lapsenomaisesti elämän kommelluksille. Samalla saatiin nauttia ihanasta auringosta, joka lämmitti mukavasti.

Päivän kruunasi Taavin antama Matka valoon runokirja, jota pääsen illalla lukemaan! :)

 
Kuulin samalla, että Amma on tulossa lokakuussa taas Suomeen, joten toivotaan, että pääsisin silloin tapaamaan häntä.

 Toisinaan elämä yllättää positiivisella tavalla, kun sitä vähiten osaa odottaa. Huomenna koittaa taas arki, mutta olen saanut nyt sellaisen energialatauksen, että sen luulisi kestävän vielä pitkään.

Lopuksi vielä ihana runo Kassilan kirjasta:
"Sallikaamme sydämemme auringon paistaa 
 
Me kärsimme silloin kun asiat eivät mene niin kuin olemme toivoneet, mutta jos muutamme asenteemme sellaiseksi, että opettelemme iloitsemaan siitä mitä Korkein Voima meille kulloinkin antaa ja sallimme sydämemme auringon paistaa, silloin elämästämme tulee juhlaa ja voimme rakastaa ja olla onnellisia siellä missä olemme."
-Taavi Kassila 


2 kommenttia:

  1. Olen kerran tavannut Taavi Kassilan, kun hän sijaisti Shantissa hatha-joogatunnilla. Karismaattinen ihminen.

    VastaaPoista